Kun jij wel wat inspiratie gebruiken om alle stress los te laten?

wandelcoaching

Wandelcoaching is er voor jou om stress los te leren laten en nieuwe inspiratie op te doen! De natuur helpt je als vanzelf om beter na te denken, te ontspannen en rust te vinden in je hoofd. Natuurlijke Corona-proef in deze tijd op 1,5 meter afstand!

Wat is wandelcoaching precies?

We maken samen een wandeling en genieten van de natuur om ons heen. Al wandelend praten we over de dingen waar jij hulp of ondersteuning bij kunt gebruiken. Door mijn inspirerende, stimulerende vragen komen we al wandelend sneller tot de kern dan wanneer we allebei in de stoel zouden zitten. Ook het stil zijn en nadenken gaat beter in de natuur!

Kun jij wel wat ontspanning gebruiken?

Heb je behoefte aan rust in je hoofd? Ruimte nodig om echt na te denken? Dan is wandelcoaching een goede stap om letterlijk en figuurlijk weer in beweging te komen! Tijdens een wandelcoachsessie nemen we de tijd voor rust en overdenking en zetten we dit vervolgens in het gesprek om in concrete stappen. Hieronder leg ik uit hoe een wandelsessie er uit zou kunnen zien.

3 stappen tijdens de wandeling:

De wandeling bestaat uit 3 stappen die we heel bewust doorlopen. Hieronder lees je er meer over

Stap 1: Wordt je bewust van jouw stress gevoel in jouw lichaam

De wandeling begint met het bewust worden van jouw gevoel. Letterlijk stil staan en ervaren: Hoe voel je je nu? Wat doet dat met je en hoe reageert jouw hoofd, jouw denken daarop? Leren voelen wat jouw lichaam jou vertelt is belangrijk! We zijn vaak gewend alles te beredeneren met ons verstand en vergeten daarbij ons gevoel. Maar de mens is een holistisch wezen en dat betekent dat verstand en gevoel beide van belang zijn voor ons welbevinden! Leren luisteren naar je gevoel is dus stap 1. En: Weet je wat je zou willen voelen en ervaren?

Stap 2: Ontdek waar jouw stress triggers liggen

Vervolgens ontdek je waar komt het gevoel van druk(te) vandaan? Vanuit je gevoel ga je naar je hoofd, je denken. Je bedenkt: welke activiteiten in jouw dagelijks leven kosten energie? En welke leveren juist energie op? Hoe is de balans tussen die 2? En waar zit hem nu juist de dis-balans? Het leren verbinden van gevoel en verstand maakt dat je leert luisteren naar jezelf én vervolgens leert zien wat de gevolgen van jouw (onbewust) gemaakte keuzes zijn. Het brengt je tot inzicht: Waar komt het vandaan dat ik hier van overtuigd ben? Klopt mijn overtuiging? Wil ik hier iets mee?

Stap 3: Weet wat je moet doen om tot ontspanning te komen

Als je weet welk gevoel je wilt ervaren én je weet wat die ervaringen in de weg staan kun je er mee aan de slag! Wat moet er anders? Wat ga je misschien juist meer doen en wat niet meer? Met deze inzichten van de wandelcoach sessie kun je weer vooruit! Obstakels worden opgeruimd en kuilen gedicht die jouw levensweg bemoeilijken. Zo wandel je na de one-walk-coaching sessie lichtvoetiger door het leven!

Praktische informatie

Woon je in de omgeving van Leerdam dan zijn daar vele mooie plaatsen waar we kunnen wandelen.  Wat dacht je van het bos in Recht van Ter Leede bijvoorbeeld! Prachtig om te wandelen en in gesprek te gaan met elkaar! Woon je verder weg maar binnen een een rij afstand van een half uur vanaf Leerbroek? Dan kom ik gratis naar je toe als jij een mooie en veilige wandelplek weet bij jou in de buurt!

Wil je meer weten over de mentale effecten van wandelen? Lees dan mijn blog over wandelen als medicijn!

We wandelen Covid-19 proof:

We houden 1,5 m afstand
We komen alleen als we gezond zijn
We hoesten of niezen in onze elleboog
We komen allebei met eigen vervoer

Je mag de volgende resultaten verwachten:

  1. Helder inzicht in wat jou (te veel) energie kost
  2. Helder inzicht in wat jou energie oplevert
  3. Het is voor jou duidelijk waar de disbalans in deze 2 zit.
  4. Je weet welke concrete stappen je moet zetten om dit op te lossen.

Dat wil jij toch ook?!

Ja! Ik ga voor wandelcoaching

meld je hieronder aan en ik neem contact met je op